Gå til hovedindhold

Undervisning

Kvinde går med indkøbsposer på gade i Uganda
Uganda 2019

I 2019 sætter Operation Dagsværk fokus på mennesker med handicap. Lær om fremstillingen af handicap i Uganda, Danmark og verden. Bliv udfordret på dine forestillinger om, hvad det vil sige at leve med et handicap – både i form af klassisk undervisningsmateriale i fagene engelsk og samfundsfag, men også via fysisk udfoldelse når I skal prøve kræfter med para-atletik i idræt. Det er vigtigt at sætte handicap på skemaet, da mennesker med handicap ofte oplever at blive diskrimineret og stigmatiseret, og dette vil Operation Dagsværks undervisningsmateriale være med til at gøre op med.
Vær med til at sætte fokus på handicap - download de tre undervisningsforløb kvit og frit.

Engelsk
Idræt
Samfundsfag
Kvinde med dværgvækst sidder bag på en motorcykel i Uganda
Living with Disabilities
Fag: Engelsk
#handicap, #disabilities, #myter, #fordomme, #tilgængelighed, #stereotyper, #retorik, #retorisk analyse

Dyk ned i en interessant debat om handicap, stereotyper, retorik og tilgængelighed og stift bekendtskab med en række unge mennesker med handicap fra Uganda. Gennem retorisk analyse og debatskabende øvelser vil I tilegne jer viden om livet med handicap og de udfordringer, der følger med.

 

 

En mand i kørestol spiller basket ball i Uganda
Atletik og para-atletik
Fag: Idræt
#idræt, #atletik, #para-atletik, #højdespring, #spydkast, #kuglestød, #løb, #stafet, #handicap, #para-olympiske lege

Hjælp med at sætte fokus på handicap i hverdagen! I dette undervisningsforløb bliver I introduceret til atletik og deres tilsvarende para-discipliner, hvor I får lov til at prøve at dyrke idræt som para-olympiske deltagere!

Dreng og pige med albinisme i Uganda
Identitet, anerkendelse og normalitet
Fag: Samfundsfag
#identitet, #anerkendelse, #normalitet, #samfundsfag, #handicap, #sociologi, #identitetsdannelse, #det senmoderne samfund

Dyk ned i sociologien og lær teorier omkring samfundstyper, identitetsdannelse og anerkendelse. I vil blive præsenteret for materiale, der omhandler mennesker med handicap, samtidig med at det belyser aktuelle samfundsdebatter.

Brug Ctrl sammen med scroll-hjulet for at zoome.