Gå til hovedindhold

Undervisning

Tre skolepiger i deres skoleuniform
Peru 2020

I 2020 sætter Operation Dagsværk fokus på unges rettigheder til et trygt skoleliv uden diskrimination og magtmisbrug. Lær om kønsbaserede problematikker i Peru, og hvordan de relaterer sig til Danmark og omverdenen. Italesæt og diskuter problematikkerne gennem undervisning i fagene samfundsfag og spansk eller ved at udføre en interaktiv workshop med eleverne, hvor eleverne reflekterer over emner som uddannelse, ligestilling og menneskerettigheder i Danmark og Peru. Dyk ned i en aktuel samfundsdebat og arbejd sammen med NGO’er som Amnesty International og Operation Dagsværk ved at sætte fokus på vigtigheden af et trygt skoleliv! Kom i gang ved at downloade de to undervisningsforløb og workshoppen om FNs verdensmål kvit og frit.   

 

Workshop
Samfundsfag
Spansk
En pige sidder på sin seng og kigger ud af vinduet
Uddannelse og kønsproblematikkerne i Peru og Danmark
Fag: Workshop
#FN, #verdensmål, #bæredygtig udvikling, #uddannelse, #ligestilling mellem kønnene, #efterskoler, #verdensborger

Dyk ned i historien om FN og de 17 verdensmål, deres betydning for verden, og hvordan danske unge kan arbejde med dem for en bæredygtig fremtid. Workshoppen er til jer, der som skole selv vil prøve kræfter med at udføre en workshop for jeres elever.

Luis, non-binær person, sidder på et tag og tænker, med slumområdet i baggrunden.
Ligestilling og kvalitetsuddannelse
Fag: Samfundsfag
#ligestilling, #uddannelse, #verdensmål, #sociologi, #socialisering, #magtforhold, #kønsstereotyper, #normer

Start samtalen om kvalitetsuddannelse og ligestilling gennem dit sociologiforløb! Undervisningsmaterialet belyser aktuelle samfundsdebatter om køn, normer og ligestilling i Peru og Danmark. Det hele sættes i perspektiv til verdensmål 4 og 5 for at skabe en global sammenhæng.

Alexander, studerende og frivillig i MANTHOC sidder i sin motorcykeltaxa og kigger ind i kameraet.
Perú - un país bastante conservador
Fag: Spansk
#Machismo, #Feminicidio, #ulighed, #aktivisme, #diskrimination på gymnasier, #FNs verdensmål, #unges identitet, #gambitter, #Aktiv deltagelse

Få et indblik i aktuelle og centrale samfunds- og kulturforhold i Sydamerika herunder ligestilling, religion og oplysning om rettigheder gennem interviews af unge peruvianere og medarbejdere i Amnistía Perú! Forløbet har fokus på aktiv deltagelse, aktualitet og udvidelse af elevernes ordforråd.

Brug Ctrl sammen med scroll-hjulet for at zoome.