Gå til hovedindhold

Projektvalg 2020

Fællestime 2019 elever rækker hænderne op

Første valgrunde for Operation Dagsværks projektvalg 2020!

I Operation Dagsværk er det elever på ungdomsuddannelserne, der hvert år vælger, hvilket projekt vi skal støtte gennem elevernes arbejde på Dagsværkdagen. Sidste år, ved projektvalget 2019, valgte eleverne, at projektet i 2020 skulle være med fokus på seksuel chikane og vold på skolerne i Peru, i samarbejde med Amnesty International. Nu er det blevet tid til at stemme igen. Så hvis du, din dagsværkgruppe og resten af jeres skole vil have indflydelse på, hvilke projekter, der skal have en chance for at blive årets projekt i 2021, skal I kaste jeres stemme i den online afstemning, der netop er åbnet.

Seks erfarne danske organisationer er kommet med deres bud på et godt dagsværkprojekt anno 2021, og fælles for projektforslagene er, at de alle har fokus på at forbedre unges handlekraft og uddannelsesmuligheder i deres respektive projektområde.

Projektvalget foregår gennem to valgrunder. I første omgang udvælges tre projektidéer, som går videre til næste valgrunde - det er det, der sker gennem den online afstemning, som du kan deltage i her på siden og som løber frem til og med d. 15. maj.

De tre finalister videreudvikler efterfølgende deres projekt, og præsenterer et fuldt projektforslag på Stormødet i november 2020. Her deltager elever fra hele landet og stemmer om hvilket projekt, der skal vinde konkurrencen om at blive Operation Dagsværks projekt 2021.

Lær projekterne at kende

Nedenfor på denne side kan du klikke dig ind og læse om de enkelte projektidéer. Du kan både læse om baggrunden for projektet, om hvad projektet vil gøre, og hvordan projektet lever op til Operation Dagsværks krav om uddannelse, bæredygtighed, fortalervirksomhed, lokal forankring og minoriteter og sårbare grupper.

De seks organisationer har produceret små film om deres projektidéer, som du kan se for at blive klogere på projekterne. Videoerne findes inde på de enkelte projekters sider.

Når din skole og dagværkgruppe har besluttet, hvilke tre projektidéer I vil sende videre til finalen, kan dagsværkgruppen bruge de to unikke stemmekoder, som I har modtaget pr. mail d. 31. marts, til at afgive jeres stemmer. I går til afstemningen ved at klikke på knappen herunder.

Hvis du har spørgsmål til processen eller har problemer med afstemningen, vil vi meget gerne hjælpe dig! Ring til os på 33114540 eller smid en mail til od@od.dk.

Projekterne